Inte helt lost i Shanghai

Efter tre dagar i Shanghai börjar det så smått kännas helt ok. Jag förstår inte var någon säger, men alla är väldigt hjälpsamma så allt ordnar sig. Idag lyckades jag tillexempel både hitta helt vanlig köttfärs bland kycklingklorna på mataffären och köpa blöjor med rabatt. Sen var utmattningen total. Nils och Axel verkar ta det hela med ro. Nils fortsätter att träna på sina vändningar när han är vaken. Axel konstaterade i bilen på väg från flyplatsen när Shanghais klassiska landmärken tornade upp sig att det såg ut som Slussen " Där Fredrik pratar". Stockholm och valet närvarande även här alltså. Redan på den gigantiska flygplatsen körde Axel med sitt vanliga " Jag kommer strax" och drog. Nu är det strikt vagntvång med bälte på så fort vi rör oss i trafiken. Med två barn, dessutom söner, är vi en attraktion här. Alla vill ta och klämma på barnen. Nils ler, Axel är mer tveksam.

Nu åskar det och blixtrar över Shanghai. Värmen laddar ur på kvällen verkar det som. Vi bor på 20e våningen och ovädret känns väldigt nära. Lägenheten är extremt kitchig. Spotlights överallt, tre kristallkronor modell sjuttital, och förgyllda tygblommor (de är flyttade till städbalkongen). Om vi inte bestämmer oss för att köpa mjuka bäddmadrasser till sängarna kommer vi att vara mästare på att sova på liggunderlag när vi kommer hem. De är stenhårda. Men nu bor vi ju i Kina. Det är bara att vänja sig, vi har ju faktiskt ett bord med skiva som snurrar!

Imorgon ska Andreas chefs fru köra oss runt i stan och visa nyttiga saker. På söndag är det föräldramöte. Det kan nog bli vardag här också.


Kvällsutsikt i oväder





Kommentarer
Postat av: Antonia

Hanna, vilken fantastisk blogg! Du skriver så himla bra. Den kommer jag följa! Familjen hälsar och Regina längtar.



Kram Antonia

2010-08-26 @ 19:35:51
URL: http://antoniahultin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0