I väntan på regeringen

Just nu öpnnar riksdagen och om några minuter berättar partiledarna hur den nya regeringen kommer se ut. Vår uppkoppling är för seg för att följa det hela live, så därför passar jag på att skriva. Att SD lämnade kyrkan i dag är vansinnigt pinsamt. Att så många svenskar röstat på ett parti som inte tycker att alla människor är lika mycket värda är skrämmande. Trots att svensk politik känns lite avlägset härifrån följer vi utvecklingen noga. Vad som kommer att hända under det här året känns osäkert. Antingen blir det vilda västern eller så kanske det snart blir vardag och maskineriet tuffar på som vanligt.

Vi har spenderat den här dagen med familjen Backteman i Fuxing parken. Barnen, och vuxna, har åkt karusell och roat sig. Det är lov i Kina så parken var full av körer, dansande par och familjer med picknick. Vädret är som en dag i slutet på augusti i Sverige. Runt 20, klar luft och soligt.

Jag funderar ganska mycket på kinesiska värderingar och hur människor tänker. I Fuxing finns till exempel en karusell där man sitter i små flygplansliknande stolar som går runt på en bana. Varje plats är utrustad med en pistol och i mitten står det en pingvin, en elefant och en tiger. Det hela går ut på att passagerarna ska åka runt runt och skjuta på djuren. Jag undrar vad som skulle hända om Grönan presenterade det som nästa sommars nya attraktion. " Barn älskar att skjuta pingviner" , " Ta med ditt barn och lär dem skjuta utrotningshotade djur". Jag vet inte hur fräscht det känns. 

Nu är regeringen presenterad. Noterar att många nya mycket kompetenta m-minstrar tar plats i RK och att vi fått ett landsbygdsdepartement. Spännande.

Undrar vem som tycker att det är roligast?



Pontus skjuter elefanter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0