Världsutställning

Just nu kämpar myndigheterna för att nå sjuttiomiljoner besökare på expon. Idag bidrog vi med tre. Andreas, Nils och jag har tillbringat eftermiddagen och kvällen på expon. Med tanke på hur mycket folk det var där är det nog inga problem att spräcka 70 miljoners gränsen de sista 10 dagarna av världsutställningen. Världsutställning är en märklig företeelse, som en gigantisk Älvsjömässa med lite mer spektakulära utställningar. Det som är häftigt att se är hur ett område lika stort som söder fylls med paviljonger och människor. Kineserna har också byggt en tunnelbanelinje som bara går till världsutställningen och skapat upphöjda gångvägar och massa annan väldigt imponerande infrastruktur.

Den kinesiska paviljongen ligger i mitten av området och är så stor att jag inte vet vad jag ska jämföra den med. De kan sitt maktspråk. Vi beökte bara de nordiska paviljongerna eftersom vi inte behövde stå i de flera timmar långa köerna för att komma in där. De var fina, men de arabiska och asiatiska länderna är mycket bättre på att jobba med svulstighet, glitter, ljus och roliga former. Nordiskt avskalat är ju fint, men blingbling är roligare. Men idag fick alla kineser som besökte de nordiska paviljongen en extra bonus. En livslevande svensk familj, med bebis. Undrar hur många fotoalbum vi finns med i. Funderar på att skicka en faktura till regeringen.

Mot slutet toppade vi besöket med Nordkoreas paviljong. "Peoples paradise" som den så fint kallas.Väldigt få besökare, inga bilder på Kim, men många filmer på parader och raka led. Vägg i vägg fanns Iran, men till den diktaturen var kön alldeles för lång för att vi skulle orka med.

Andreas, Nils och Kinas paviljong



Danskarna har flyttat med sin lilla havsefru





Nordkorea - folkets paradis


Skymmning på expon


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0