1 månad på plats och nu går flyttlasset igen

Fredagskväll och efter en torsdagskväll på stan med champagne och utsikt över Shanghais skyline är vi nu parkerade i soffan. I dag firar vi Nils fyra månaders dag och att vi varit i Shanghai exakt en månad. Nils har spenderat en fjärdedel av sitt liv i Kina och han verkar gilla alla glada ansikten.
Det har hänt så mycket sen vi förvirrade och trötta landade i i den här fantastiska stan. Vi har bland annat bestämt oss för att flytta. Inte så långt, en kilometer nordväst till ett Compound som heter Lakeville. Lägenheten är ljusare och mycket fräschare, men framförallt finns det både lekplats inne och ute. Lägenheten vi bor i nu är helt ok, trots att den är riktigt ful, men det finns inga bra ställen för barn att leka på, vilket försvårar livet för oss. Det är inte alla dagar vi orkar ge oss ut i trafiken för att ta oss till en park. De grannar vi träffat tar vi med oss som vänner, och de har nog inget emot att komma och leka på lekplatserna.
Vårt nya hus skymtar i ändarna på bilden ovan som Regina så fint fixat åt mig. Det är vitt och vi bor nästan högst upp. På onsdag går flyttlasset. Helgen ska ägnas åt att packa och att inhandla husgeråd. Den största utmaningen blir att hitta bestick utan att behöva åka till Ikea. Pinnar har vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0