Vardagen 2011

Nu var det ett tag sedan senaste inlägget. Vi har lämnat solen och Hainan och återvänt till kylan och skyskraporna och Shanghai. Vad som kanske påverkar oss mer är att vi lämnat semestern och återvänt till vardagen. Vardagen 2011. Vad detta år ska kännetecknas av är osäkert. 2010 började som ett väntans år. Väntan på Nils och väntan på Shanghai. Väl i Shanghai slutade jag vänta och tänka på nästa vecka eller månad. Att varje dag skulle funka och vara bra blev det jag hade för ögonen. Nu när vi vant oss med Kina ger nog 2011 större möjlighet att tänka framåt. Om en månad avslutar kineserna tigerns år och påbörjar kaninens. Från rovdjur til byte, från jakt till flykt. Vi får se om det innebär något i praktiken.

Vi har nu halvtid i Shanghai, men det känns inte som att det är läge att räkna ner. Det är ju nu vi ska hinna med allt. Trots att en stor händelse redan inträffat 2011 (Axel har lagt blöjorna på hyllan) så börjar mammaledigheten innebära rastlöshet för mig. Axel har också börjat att gå heltid på dagis så jag har mer tid att ägna mig åt bara ett barn eller mer åt mig själv. Jag är dock tveksam till om Yogan jag anmält mig, babysången, babysimmet eller kinesiska lektionerna dämpar rastlösheten så jag ska undersöka möjligheterna att hitta någon praktikplats i Shanghai. Jag vill också gå till kontoret på mornarna.

Så här började 2011 vi får se hur det fortsätter


Kommentarer
Postat av: rolf eriksson

Mahjong, det minns jag att min mamma spelade med ett par av sina gamla flickvänner. Det var på 20-talet. Mamma hade inte eget spel. Anna och Britta hette spelarna och Britta blev senare lärare i Nyköping. Håller du på att bli en typisk hemmafru?

farfar

2011-01-19 @ 10:59:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0