Free flow ballonger

Det man oftast pratar om i Shanghai när man pratar om "free flow" är Champagne. Brunch med ett oavbrutet flöde av Champagne är ett ganska vanligt söndagsnöje bland Shanghais expats.
I dag var det dock free flow ballonger som gällde. Kompisarna Mina och Estrid firade sju respektive fyra år och hade kalas med ansiktsmålning, clown och ett ständigt flöde av nya ballonger. Först hade Axel en. När vi såg honom 10 minuter senare hade han fem och en batman målning i ansiktet. Nils gillade pizzan och nöjde sig med en målad panda på armen. Pandan matchade killarnas tröjor som kom tillsammans med två bamsetidningar med posten igår. Bästa grannarna Tage och Ellen skickade en mycket uppskattad present.
En av alla saker som är fantastiskt bra med Shanghai är att det är så enkelt att ha kalas. De flesta bor större än i sina hemländer, uppblåsta fång med heliumballonger går att få levererat till dörren och en clown som blåser ballonger är betydligt mycket billigare än i Sverige. Mat är enkelt och billigt att beställa hem och om du inte vill det behöver du inte städa själv efteråt. Det som  nästan alltid är mest poppis är den tradition som även jag växte upp med. Fiskdammen. Den första fångsten ska självklart vara pappans strumpa eller en gammal sko.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0