Tack för uppvaktningen!

Nu är tvååringen firad med ballongkalas och tårta och vårens kalasmaraton är nog slut. Nils hävdar dessutom att han är fyra så han har helt själv minskat de framtida kalasen med två. Födelsedagsbarnet tackar för alla hurrarop och glada hälsningar.
Ett fång ballonger kom innan gästerna
Det bästa med att fylla år är att få blåsa ut ljuset

Free flow ballonger

Det man oftast pratar om i Shanghai när man pratar om "free flow" är Champagne. Brunch med ett oavbrutet flöde av Champagne är ett ganska vanligt söndagsnöje bland Shanghais expats.
I dag var det dock free flow ballonger som gällde. Kompisarna Mina och Estrid firade sju respektive fyra år och hade kalas med ansiktsmålning, clown och ett ständigt flöde av nya ballonger. Först hade Axel en. När vi såg honom 10 minuter senare hade han fem och en batman målning i ansiktet. Nils gillade pizzan och nöjde sig med en målad panda på armen. Pandan matchade killarnas tröjor som kom tillsammans med två bamsetidningar med posten igår. Bästa grannarna Tage och Ellen skickade en mycket uppskattad present.
En av alla saker som är fantastiskt bra med Shanghai är att det är så enkelt att ha kalas. De flesta bor större än i sina hemländer, uppblåsta fång med heliumballonger går att få levererat till dörren och en clown som blåser ballonger är betydligt mycket billigare än i Sverige. Mat är enkelt och billigt att beställa hem och om du inte vill det behöver du inte städa själv efteråt. Det som  nästan alltid är mest poppis är den tradition som även jag växte upp med. Fiskdammen. Den första fångsten ska självklart vara pappans strumpa eller en gammal sko.   

Morsdag

Klart att man blir rörd när man får så här fina morsdagshälsningar från världens bästa söner. Nu längtar jag till den svenska morsdag. Om ni inte ser det så föreställer bilden som Axel ritat mig.

jag ti

Sysslingbesök

Man kan nästan tro att vår address finns med i Lonely Planet. Vi har en strid ström av besökare från Sverige. Sist ut innan sommaren är Alexander, killarnas nya syssling med föräldrar. Killarna tycker att det är spännande med en bebis och Nils har till och med lånat ut sin vovve. Om dock en kort stund.

Dagen har vi tillbringat i Century Park. Shanghais största park. Picknick, badminton, karusell och trampbil hann vi med. Vi fick en hel del blickar i vår trampbil och till nästa helg kommer det nog att finnas en förbudsskylt mot att lasta barnvagnar på taket. Vi var snabbast av alla som trampade runt i parken och när vi passerade en bil skrek vi "Jia you". Heja heja eller ordagrant översatt "mer olja".

On the road


Trötta sysslingar efter en dag i parken
Playdate med klasskompisarna

I veckan var Axel bjuden till sin klasskompis John på playdate efter skolan. Axel hade kul och jag har fått en ny kompis. Johns mamma Lu Mei. Hon pratar sämre engelska än min kinesiska så nu tränar jag språk. Vi smsar om summer camps, skolan och när vi ska ses igen. Allt med fina små tecken. Det är min första riktiga kinesiska kompis. Det är inte så lätt att komma dem in på livet så jag tackar Axel för hjälpen.

Playdaten avslutades med en 10 rättersmiddag så det blir nog knappast korv och makaroner när vi ska ses hemma hos oss.Axel och John

En dag på cykel i Moganshan

Det bästa med att ha besök är att jag varje gång passar på att se eller göra något nytt. I onsdags åkte jag med Mia och Pernilla och en kompis från Shanghai till Moganshan och cyklade runt teplantage och i bambuskogar. Jag har fortfarande ont i rumpan, men turen var helt fantastisk. Moganshan är känt för vacker natur och klar luft och jag kan verkligen rekomendera att uppleva det på cykel. www.chinacycletours.com ordnar turer dit.

Just nu skördas det allra finaste teet så lokalbefolkningen som i stor utsträckning försörjer sig på te och bambuodling var ute på fälten och plockade. Ute var också massor av brudpar som tog sina bröllopsfoton. Ett par bestämde sig för att Mia och Pernilla var ett exotiskt inslag i bröllopsalbumet. Bröllopsfotografier är nästan viktigare än själva bröllopet i Kina och att få ha med två utlänningar i cykelhjälm slår nog högt.

Bröllopsfoto bland tebuskarBröllopsfoto i bambuskog


Bröllopsfoto med svettiga utlänningar.Bambu är långt och lastbilarna lite, men bara lite för korta.


Partyhelg!

Hej bloggen, jag har inte glömt dig, men det har minst sagt varit fullt upp med förkylningar, besök och utflykter de senaste veckorna. Efter att ha vinkat av Pernilla på torsdag inledde vi på fredagen en riktig partyhelg.

Fredagkväll firades med Andreas jobbs stor vårfest på en gård med massor av upplysta Buddahstatyer. Champagne, dans och kultur i ett. Mia, som fortafarande är kvar hos oss, fick spendera kvällen med svenskarna i Shanghai på en av stans mest spektakulära platser att ha fest.

Festen avslutades de första timmarna på lördagen och ungefär samtidigt vaknade Nils. Efter cykelutflykt, mat och glass på Ferguson lane så fortsatte dagen upp på 32 våningens taktterass i vårt hus. Kompisen Conrad fyllde två och firade med specialanlagd sandlåda, pinata och barbeque. Förutom skräcken när Nils försvann i några minuter och ett visst mått av ständigt närvarande svindel var det ett fantastiskt kalas. Mia och jag toppade kvällen med vernisage på Moganshan lu.

Nu, söndagkväll, sitter vi trötta och svettas i Shanghai. Sommaren är helt klart här och vi har varit på Meridian i Sheshan (en timme från stan) och ätit brunch och badat i deras pool hela dagen. Känslan av sommar är total.

Med Buddah framåt småtimmarnaDet bästa med trötta föräldrar är att man får glass till lunch


och tårta till middag.


Axel gör ett försök att slå sönder den godis fyllda pinatan i form av Buzz.


RSS 2.0