Nytt år i Vietnam

Som så många Shanghaiboende familjer lämnade vi stan över det kinesiska nyåret för att passa på att få lite sol och värme när Shanghai visar sig från sin kyligaste sida. Vi missade dock alla fyverkerier och smällare. Krutrester på fönstrena avslöjar dock att det även i år gått vilt till.

Vi firade in drakens år i Mui Ne, Vietnam, cirka fem timmars bilfärd från Saigon. Mui Ne är en ganska liten och fattig fiskeby runt vilken det växt upp en turistort. Skillnaden mellan exempelvis Thailand eller Malaysia och Vietnam var slående. Det genellella välståndet i Vietnam ligger på en rejält lägre nivå. Men maten är godare, människorna minst lika trevliga och landskapet dramatiskt. Vietnamsemester var nog den bästa starten vi fyra kunde få på det nya året. Sol, bad, en hel bok utläst, nya vänner, massor av god fisk och skaldjur och en rejäl dos av vårrullar.

Förutom poolen hann vi också med några utflykter och en eftermiddag och kväll på anrika hotell Rex i Saigon. Saigon är en fantastisk galen stad. Mopeder, koloniala byggnader och caféer. På Rex där vi bodde hade amerikanarna sina dagliga pressbrifings under kriget. "Five a clock follies". Mycket av stämningen fanns kvar och vi åt lunch på takterassen och njöt av att folk hade kläder på sig. Sol och bad semester är skönt, men hjälp vad folk i allmänhet och ryssar i synnerhet har lite och konstiga kläder på sig på sin rödbrända kroppar. Det är ändå något härligt med storstäder.

Rex hotell i Saigon, rekomenderas!På utflykt till vita sanddynor utanför Mui Ne, det kändes som en riktig öken och vägen dit förde tankarna till en sydamerikansk öde stäpp. Röd jord, små hus och guppig väg.Nils och vår chaufför pustar ut längs vägen


Fiskebåtar i Mu Nei


I poolen med de nya kompisarna Isabelle och Felicia. Även de Shanghaibor.Kokosnöt, semesterns dryck


Små förglada hus kantade hela vägen mellan Saigon och Mu Nei


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0