Tre julgransplundringar senare

Så där nu är julen både infirad och utfirad. Efter en tvåveckors underbar julfest i Sverige är det trots allt ganska skönt med vardag. Axel hann med en julgransplundring hos mormor och Gunnar, en hos farmor och farfar och det var också det första vi gjorde när han kom tillbaka till Shanghai.

A jobbar, grabbarna är på dagis och jag gjorde min sista tenta idag (resultatet kommer på fredag) på kvällarna hanterar vi jetlags, precis som i Sverige,  och snart är det dags att börja förbereda nästa resa. Om två veckor är vi i Vietnam!

Julen i Stockholm hade allt man vill ha, utom snö möjligen. Vi träffade tomten två gånger, fast den första var bara pappa konstaterade Axel efter en sekund. Två dagar senare ordnade mormor så att den riktiga kom och då skvallrade Axel på Andreas. Klä ut sig till tomte, får man det?

Vi har ätit massor, nästan ohejdat. Fem ostmackor till frukost, skinka, sill, lax, leverpastej, löjrom allt vi saknar i Shanghai. När det inte gick att leka i snön har vi istället ägnat oss åt kulturen. Nötknäpparen, Guldlock, nya Nalle Puh filmen och museum.

Vi är nu också så pass mycket utlandssvenskar att det känns som avsked och återseende både när vi åker och far. Vi gillar helt enkelt massor av människor i Sverige men också massor av människor i Shanghai!

04.00 Dan före dan på KungsholmenJulaftonsfina

Pappatomten


Bus med farfar


Guldlock på lilla teatern i Uppsala

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0