Samvetet

Glad midsommar till alla som läser. Det här blir nog det sista inlägget på ett tag. Tidigt imorgon far vi till Sverige på sommarlov och bloggen tar nog också semester. Midsommar i Shanghai är inte så tokigt. Poolbad och middag hos Johan och Madeleine. Sex vuxna, sex barn och trevligt kaos. Kvällen avslutades med att Nils kräktes på köksgolvet, det hör kanske ett midsommarfirande till, men vi får se hur kul flighten hem imorgon blir.

Sommarens sista inlägg vill jag också skriva om alla de som inte får sommarlov. De som jobbar varje dag och har en månadslön lika stor som en excpatfamilj spenderar en vanlig helg. Att vara byggarbetare i Kina är ett slitgöra. Vi ser dem dagligen slita i hettan och när kvällen kommer är det många som rullar ut en madrass på plats och sover på golvet.

Vår hemhjälp Xiong får ett långt och välbehövligt sommarlov som hon spenderar med sin man i fattiga hemprovinsen Anhui. De ses tre eller fyra gånger om året, hennes lön sparas till barn, framtida barnbarn och pension. Jag tror hon försöjer stora delar av sin familj på det hon tjänar hos oss och hos de familjer hon städar hos när hon lämnar oss på kvällarna.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0