Sustainable business och Qingdao

Nästan ett halvår har gått sedan sista inlägget. Sorry. Det finns en förklaring. Jobb, jobb och åter jobb. Efter två och ett halvt år som föräldraledig/student/hemmafru har jag tagit upp arbetslinjen igen. 9-18 fem dagar i veckan på Exportrådet i Shanghai. Mitt uppdrag: Att få svenska företag som verkar i Kina att bli ledande på "Sustainable business". Busenkelt, men det är en annan historia.

Här kommer berättelsen om vår senaste utflykt. Oktoberlovet på Shandong provinsens riviera i Qingdao. Qingdao är känt för öl, hav och tyskt kolonialarv. Vi gillade det för att 1) luften var ren, 2) det är kul att se andra delar av Kina och 3) vi hade tid att umgås med varandra.
 
Höjdpunkten var utflykten till Laoshan, det gamla berget. Axel klättrade hjältemodigt i två 
timmar men då gav han upp och vi gick ner och åt lunch tillsammans med hotellets chaufför  som körde oss under dagen. På restaurangen fanns en liten hamster i en bur som Nils fattade tycke för. Helt plötsligt hade NIls fått upp buren och hamstern sprang runt under borden. På restaurangen fanns också ett gäng killar i sjuårsåldern, utrustade med armborst och vattenpistoler. Under hela måltiden jagade de hamstern som tillslut blev infångad och lycklig och trygg återvände till sin bur. Nils tog ingen notis om uppståndelsen och Axel fick en lektion i armborstskytte. Bara i Kina. 
 
Bergsbestigare 1
 
Bergsbestigare 2 med bärare
 
Nils och chauffören äter lunch
 
Lektion i armborstskytte


Nils på strandpromenaden.Människorna vid vattnet fiskar krabbor
 
 
De enda badarna och deras publik
 
 
Födelsedagsbarnet får tårta på hotellet
 
Hotellrum med mountain view och utsikt över stadshuset. Qingdao är en mindre kinesisk stad.
 
 
 
 
 

RSS 2.0