Tillbaka i stan

Bloggen har haft en paus en vecka, eller blev det kanske två. Det har sin naturliga förklaring. Vi var tvugna att blixtbesöka Sverige för att förnya vårt visum. När vi trodde att vi kunde förlänga en månad och sedan en ytterligare månad i Hongkong fick vi tio dagar. Små vardagsöveraskningar. Besöket i Sverige blev det första sen augusti och det var så kul. Visum fick vi och vi hann också med att kratta löv i Marielund, leka i Blecktornsparken, besöka kollegor, gå ut med vänner och äta god mat hos farmor och farfar. Det var skönt och märkligt att kunna gå en halvtimmes promenad utan att möta någon. Tystnad, ren luft och natur det är saker jag saknar i Shanghai.

Intressant var att Axel, trots att han pratar mycket om Katarina bangata, inte kände igen sig när vi tog hissen upp till Tage våningen över oss. Hans minne kanske mer är en känsla än en bild. På lekplatsen seglade Tage sitt skepp till Årsta, medan Axel styrde kosan mot Hongkong. Olika världsbilder. Att taxichauffören på Arlanda pratade svenska var det konstigaste Axel kunde tänka sig. Var var alla kineser?

Väl tillbaka i Shanghai har vardagen fyllts av jetlag besök från kusin Magnus, vår planerade flytt till ny lägenhet och Nils första steg. Vi får se om han behärskar gången innan ettårsdagen.

På mormors verandaKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0