Vår vän Fu

I helgen stötte vi på tekniska problem. Det nya super-duper Apple modemet som också är en hårddisk ville inte fungera. Stämningen var minst sagt ganska låg. Efter ett tag kom Andreas på att vår kontakt på Cyber market, Fu, kanske hade en lösning. Det hade han. Vid åtta på kvällen, när han stängt sin butik dök han upp. Efter att jag lagt Axel var han kvar och Andreas och Fu satt i arbetsrummet och drack cognac och pratade om livet och väntade på Fus kollega som kanske skulle kunna klara av installeringen.

Fu är en av alla shainghaineser som varit tvungen att lämna sin bostad för att skyskrapor ska byggas. Fu var dock en hård förhandlare och bodde kvar i huset två år efter att han egentligen skulle ha övergett det. Det resulterade i att han fick en bättre ersättningsbostad än de som flyttade direkt. Fu tjänar ganska bra och har en egen lägenhet. Alla nödvändiga förutsättningar för att kunna skaffa sig en flickvän. Men rätt tjej har inte dykt upp än.

Kollegan kom tillslut, fixade allt på en minut och vägrade att ta betalt. Tror ni att vi fått den servicen om vi gått tillbaka till Apple store? Antagligen inte och helt klart utan att få en historia från livet berättad. Vardagen i Shanghai är spännande.


Fu med kollega i vårt trapphus

I

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0