Gäster i Shanghai

Gäster i Shanghai är något som de flesta excpats har gott om och det förstår jag. Shanghai borde alla besöka. Ibland hinner man knappt byta lakan mellan besöken men det är kul. Förutom föräldrar och syskon så har min kompis Maria varit här och om tre veckor väntar vi min kusin Magnus och hans flickvän. Dessutom guidar vi runt Andreas kollegor som dyker upp då och då.

Gästfriheten är dock inte ovillkorad. Varje besök föregås av långa beställningslistor. Sempers barngröt (minst fem paket), några burkar barnmat, smörgåsrån, lakrits, bamsetidningar, Zoegas kaffe, de senaste dagstidningarna och gärna en Filter eller Fokus. Halva resväskan brukar vara till oss. Men den halvan brukar fyllas av diverse fynd från Shanghais marknader på vägen hem.

Snart kan vi ta betalt av andra besökare i stan för våra Shanghaiguidningar. Vi har en tur för den shoppingsugne, en för den som vill äta dumplings och allt annat gott, en för den som mest vill strosa och kolla på folklivet i parkerna och en skyskrapetur. Alla turer kan kombineras och individanpassas.

Den som tycker allra mest om besöken är Axel. När Alex kom hoppade han upp och ner flera minuter och varje morgon var höjdpunkten att få väcka sin farbror.

Killen som hurrar för barnmat och smörgåsrånAlex på skyskrapeturenAlex på restaurangturen med två av våra bästa guiderKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0