En helg i Sheshan

Ett besök i Sheshan kommer högt upp på listan över tips med saker att göra i Shanghai med barn. Resan dit tar en dryg halvtimme och väl där ser man naturen (och parker, turister och ett nöjesfält..).

I helgen var vi tre familjer som gav oss iväg till Le Meridien hotell för en weekend. Vår ursprungliga plan, att sola vid poolen, regnade bort, men inomhuspool, lekhörna och hopp i vattenpölar är också kul.

Meridien erbjuder stora rum, bra brunch, pool inne och ute, park, sandlåda och fin utsikt. Lördagen spenderade vi på hotellet. På söndagen gav sig vår familj iväg för att besöka en kyrka uppe på en kulle. Det var inte ett enkelt projekt med två barn. Vi kom halvvägs och promenerade runt i grönskan en stund.

Kyrkan, som ligger på en av de få "berg" som finns i platta Shanghai, byggdes 1863 av jesuiter och är än idag ett mål för kinesiska pilgrimmar. Varje år i maj valfärdar katoliker till Sheshan.

När kommunisterna tog över Kina fängslades Shanghais katolska biskop i över 30 år. Under tiden var kyrkan under kinesiska statens kontroll genom "Chinese Patriotic Catholic Association", en församling vars biskopar aldrig erkändes av Vatikanen. Under kulturrevolutionen förstördes kyrkan, men är idag restaurerad.

Alla kompisarna på en bild! Axel, Simon, Amanda, Signe, Linnea och Nils


Finns det små hotell i Kina? Mycket plats att springa på i alla fall.


På kinesisk häst på kyrkkullen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0