På cykel runt Tailake, Suzhou

Igår var det Mooncake festival i Kina. Istället för att fira på traditionellt sätt, äta kakor, gav vi oss iväg på cykelutflykt på landsbygden utanför Suzhou tillsammans med familjen Nordqvist.

08.00 blev vi och våra cyklar hämtade av CHINA CYCLE TOURS (www.chinacycletours.com). Drygt två timmar senare cyklade vi längs med Tai lake (Taihu). Kinas tredje största sjö. Runt om sjön och på Tai lakes många öar odlas te, vilket försörjer stora delar av befolkningen. Fiske är även det en stor näring och sjöns fisk beskrivs som delikatesser. De ska tillagas med med lite kryddor för att bevara smaken av natur. Det betyder gyttja, fick vi erfara på lunchrestaurangen. En av fiskarna hetter silverfisk och likheten var stor med det djur som ibland bor under badrumsmattan.

Vi njöt av en hel dag utomhus, barnen hade det kul där bak och fick även se en mager get, massor av ankor och prickiga hönor. Vår guide följde oss hela dagen och tog med oss till en gammal och förfallen by med vackra odlingar och på en tur runt i ett teplantage.

En av nackdelarna med att bo i Shanghai är att det är svårt att komma ut i naturen. Hur tar man sig? Vart ska man åka? Hur långt måste man åka? Är det säkert? Hindrar ibland oss från att göra utflykter. CHINA CYCLE TOURS erbjuder skräddarsydda paket, det är expatpriser som gäller, men för en dag i naturen, utan att behöva planera ihjäl sig, var det helt klart värt det.

Det första som hände på vår "barnsäkra tur" var att vi fick klättra över en vall och passera ett område med rasrisk. Det är ju ändå Kina.

Granatäppleträd i byn


Axel och Amanda har precis sagt hej då till geten


Vattenkastanjodling


Linnea, Madeleine och Amanda i teplantaget


Axel strosar och plockar sten och pinnar


VätskepausKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0